Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Напомняме! Орехите удължават живота!

Оказва се, че нашето тяло най-добре абсорбира най-простата храна.

Зелени орехи
Зелени орехи

Плодовете е най-полезно да се ядат сурови, непроменени, а не след няколко етапа на готвене. Този постулат е валиден и по отношение на ядките – ценни плодове с перфектен биохимичен състав. Те съдържат голямо количество протеини, здравословни мазнини, фибри, антиоксиданти, растителни стероли, както и редица витамини и минерали.

Полезни свойства имат лешниците, кашуто, фъстъците, кедровите ядки, орехите от макадамия и обикновените нашенски орехи. Една четвърт чаша ядки от нашенски орехи съдържа етерични растителни мазнини, както и необходимите количества мед, манган, молибден и биотин, необходими за дневната доза на човек. С орехите ще обогатите тялото си с разнообразие от биологично активни вещества, необходими за неговото укрепване.

  1. Противоракови свойства на орехи

Мащабни проучвания при мишки показват, че редовната консумация на орехи намалява вероятността от рак на простатата и рак на гърдата. Според някои доклади, систематичното използване на орехи може да намали вероятността от развитие на рак на простатата с 30-40% и рак на гърдата с 50%!

  1. Орехите и здравето на сърцето

Те съдържат голямо количество от аминокиселината аргинин, която има благоприятен ефект върху кръвоносните съдове и намалява вероятността от сърдечно-съдови заболявания. В допълнение, орехите съдържат омега-3 алфа линоленова киселина, която има ясно изразени противовъзпалителни свойства и предотвратява образуването на патологични съсиреци.

  1. Антиоксидантна бомба

Орехът също е ценен с уникалното си антиоксидантно съединение. Този плод съдържа антиоксиданти като редкия юглон, както и танини и флавони. В едно проучване, беше демонстрирано, че полифенолите, съдържащи се в орехите, са способни да предотвратят химически индуцирано увреждане на чернодробните клетки. Като цяло, орехите предпазват от свободните радикали, намаляват риска от атеросклеротични промени в кръвоносните съдове и имат силни противовъзпалителни свойства.

  1. Подобряване на мозъчната дейност

Орехите съдържат редица биологично активни вещества, които са невропротектори. Те включват витамин Е, фолиева киселина, мелатонин, омега-3 мастни киселини и антиоксиданти. Доказано е, че консумацията на орехи помага за подобряване на мозъчната функция, както и за инхибиране на процесите, които допринасят за стареенето.

  1. Диабет

Съставът на мастните киселини на орехите оказва благоприятен ефект върху хода на обменните процеси при хора с диабет тип 2. Проучванията показват, че яденето на една четвърт чаша орехи подобрява производството на инсулин и понижава кръвната захар.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *