Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои храни увеличават риска от рак на дебелото черво!

Използването на тези храни увеличава риска от рах на дебелото черво. Световната здравна организация ще включи в списъка с канцерогенни храни бекона, бургера и надениците, съобщи британският вестник „Дейли мейл“, цитиран от „Телеграф“.

Официално това ще бъде обявено в понеделник, обявиха от изданието. Учените обясняват, че използването на тези продукти би могло да повиши риска от рак на дебелото черво. Решението идва, след като беше обявено, че във Великобритания всяка година умират повече от 150 000 души от рак.

рак на дебелото черво
Консумацията на бургери увеличава риска от рак на дебелото черво

Организацията смята да разшири списъка с канцерогенни храни, като включи и преработените меса.

Експертите смятат, че преработеното месо е канцерогенно и се нарежда като рисков продукт заедно с алкохол, азбест, арсен и цигари. Преработеното месо се опушва, консервира, осолява и се добавят към него химикали. Затова опасни са шунката, беконът, пастърмата и саламът, както и кренвиршите.

Според специалистите саламите са причина за един на всеки 30 смъртни случая, тъй като консервантите могат да повишат нивата на веществата, причиняващи рак.

Смята се, че ако приемът на такива продукти бъде ограничен до 20 грама на ден, тоест тънък резен шунка на закуска, това ще намали смъртните случаи на заболели от рак във Великобритания с 20 000 всяка година.

Световната организация срещу рака пък препоръчва тотално да избягваме преработено месо. За червените пресни меса се препоръчва максимална консумация до 70 грама на ден.

Специалисти коментират, че това може да доведе до пагубни последици за месопреработвателите. Секторът на говеждото прави 2,8 млрд. паунда за икономиката и осигурява 440 000 работни места в Англия.

Производители на колбаси от Обединеното кралство обявиха, че обявяването на месото като канцерогенно ще доведе до загуби на милиарди долари.

А производителите на червено месо заявиха, че то е богато на протеини, витамини, желязо и цинк и е ключова част от една балансирана диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *