Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предварителна подготовка за Коледа: Астматици, прочетете това!

Остават около два месеца до Коледа – времето на основните астматични или алергични пристъпи! С живите вечнозелени дървета, които се внасят на закрито, и сред въздуха, изпълнен с различни аромати, Коледните празници могат да вгорчат живота и на най-жизнерадостния човек, страдащ от астма или алергии. Но ако се подготвите предварително, ще си гарантирате приятни мигове с близките.

Купете подходящо дърво

За предпочитане е да изберете изкуствена елха. Съвременните варианти са така реалистични, че човек трябва да разтърка игличките между пръстите си, за да разбере, че става въпрос за пластмасово дърво.

Правилото за пластмасата важи също за венците и декорацията. Дори ако не сте алергични към борови

коледа
Коледните празници могат да вгорчат живота и на най-веселия човек, страдащ от астма или алергии

дървета и други вечнозелени растения, те се съхраняват на влажно място от времето на отрязването им до момента на продажбата, затова често са развъдник на плесени.

Почистете украсата

Тя вероятно е престояла на тавана цяла година. Затова я избършете с влажна кърпа, за да отстраните праха, и изхвърлете всичко, което има признаци на плесенясване.

Справете се със стреса

Коледата с нейните празненства, семейни свади, пътувания, украси и финансово напрежение може да повиши значително стреса. Затова отделете допълнително време сред цялата суетня, предназначено единствено за вас. Подарете си обяд на тихо място в непретъпкано заведение, идете на концерт или просто се разходете в заснежената гора.

Вземете си почивен ден, за да се отдадете на пазаруване в средата на седмицата, когато магазините не са така препълнени и продавачите не са толкова нелюбезни. Можете да уредите да доставят стоките директно в дома ви. Добре е да прибегнете до услугите за почистване на жилището в това време на годината, както и до готовите храни за вкъщи, предлагани в различни заведения и супермаркети.

Ароматизирайте дома си с естествени продукти

Вместо свещи, потпури или спрейове, сварете на тих огън във вода няколко канелени пръчици и портокалови кори. Или сложете из къщата малки късчета напоен с ванилия памук, за да абсорбира неприятните миризми.

Украсете камината

Ако разполагате с камина, независимо от това колко е атрактивна и какъв уют създава с горящ огън, няма да ви е от полза, ако страдате от астма или алергии. Затова я украсете подобаващо със сухи цветя или я покрийте с декоративен параван.

Внимавайте какво консумирате

Ако страдате от хранителна алергия, трябва да сте особено бдителни по време на празниците. Баклавата, тортите и сладките често съдържат ядки. Внимавайте и с храната на хапки, която се предлага по време на коктейлите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *