Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Удивително! Има пластири дори против рак!

Има пластири не само за рани, а и за предпазване от бременност, противоракови и дори за отслабване.

 

plastiri
Пластири

Някои пластири са направо с чудодейно действие! Бързо спират кървенето и ускоряват зарастването на раните.

Вижте какви са ефектите от различните видове лепенки.

Хемостатични пластири

Спират кървенето при порезни рани и охлузвания

Ефектът се дължи на подсиления абсорбиращ слой, който поема излишната течност, обикновено напоен с вещество, намаляващо кървенето и способстващо зарастването.

Лечебни пластири

Ускоряват заздравяването на раната

Ефектът се дължи на различни вещества (хидроколоиден тел, антисептичен мехлем), които поддържат оптималното ниво на влажност, необходимо за зарастване на раната. Най- добре е да носим лепенката, докато кървенето спре. После трябва да оставим раната открита, за да може да зарасне от блатотворното въздействие на въздуха.

Някои пластири с хидроколоиден гел имат чудесен ефект – те се използват в болниците от дълго време. Чрез взаимодействието им с раната се образува предпазна бариера, както и достатъчно влажна среда за зарастването. У дома могат да бъдат полезни при децата, които имат навика да чоплят коричките на раните си, или пък ако раната е на по-уязвимо място, например на глезена, където по-лесно може да се обели. Но използването на антисептични мехлеми и лосиони пречи на заздравяването. Старомодните лепенки са добра защита, само че ако ги оставите по-дълго, раната се овлажнява прекалено и кожата побелява и се набръчква.

Спрей-лепенки

За неудобните места, каквито са например лактите, коленете и глезените

Ефектът се постига, като се създава прозрачен, гъвкав, порест слой, спиращ пътя на водата, мръсотията и бактериите. Трайността му е около два дни.

Тези лепенки са добра защита, но трябва да се уверите, че раната е чиста, преди да нанесете спрея. Ако запечатате мръсотията, раната може да се инфектира.

Пластири срещу изгаряния

Срещу по-слаби опарвания и изгаряния

Те имат подсилен абсорбиращ слой и съдържат охлаждащ гел. Обикновено при изгарянията не е нужна лепенка. Трябва да охладите раната под течаща вода, докато болката утихне, и да я държите открита. Охлаждащият слой на лепенката обаче може да бъде много полезен, ако не разполагате с течаща вода. Лекарите от Бърза помощ използват подобни лепенки при изгаряния. (Ако има мехури, обърнете се към лекар, тъй като такива рани са по-податливи на инфекция.)

И още…

Пластири при мехури – създават преграда, предпазваща от триене, нещо като втора кожа върху поразения участък, и така предотвратяват или защитават мехурите.

Антиалергични (хипоалергенни) пластири – намаляват риска от алергична реакция към залепващото вещество, като се избягват обичайните алергени, например латексът.

Уплътнени пластири – възглавничката е удебелена с пореста материя, която предпазва от удар.

Пластири за пръсти – удължени и с по-силно лепило, за да обвият по-сигурно неправилната форма на пръста.

Срещу морска болест – залепя се зад ухото и активното вещество регулира хиперчувствителността на вестибуларния апарат, като предотвратява прилошаването.

Нитроглицеринов – предпазва хората със сърдечни проблеми от пристъпи на стенокардия при физически натоварвания.

Никотиновпомага на пушачите да откажат цигарите.

За отслабване – използва се от хората, които искат да свалят килограми, без да гладуват драстично.

Най-новите пластири

Британски специалисти са създали лепенка, напоена с противораков крем, който се активира от светлинен източник. Използва се при по-леки форми на немеланомен рак.

От миналата година във Великобритания по лекарско предписание се използва лечебен пластир, намаляващ болката при херпес.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *