ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТАЙЛОЛ ХОТ / TYLOL HOT

Съдържа парацетамол, хлорфенираминов малеат, псевдоефедринов хидрохлорид, лимонена и винена киселина, натриев хидрогенкарбонат, натриев карбонат, повидон, захароза, натриев бензоат, оцветители и аромати

Предназначение

тайлол хот
Тайлол хот помага при вирусна инфекция и настинка

ТАЙЛОЛ ХОТ е комбиниран продукт с болкоуспокояващо и противоалергично действие. Понижава температурата, намалява отока на лигавиците в горните дихателни пътища и съдейства за облекчаване на дишането. Подходящ е при вирусни заболявания, настинки, хрема – включително сенна, при зачервяване на очите. Полезен при продължително кихане и запушен нос.

Как се приема

Прахообразната форма ТАЙЛОЛ ХОТ не бива да се прилага повече от четири пъти дневно (4 стандартни сашета). Всако саше се разтваря в чаша топла вода и се изпива веднага. До следващия прием трябва да минат най-малко шест часа.

При неволно предозиране е възможно да почувствате гадене, замайване, коремни болки, зачервяване на кожата и сърбеж. Потърсете лекарска помощ, тъй като активният компонент парацетамол в по-високи дози оказва негативно въздействие върху черния дроб.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт е умело дозиран и обикновено се приема добре, ако се спазва терапевтична доза. По-често при предозиране или продължителна употреба могат да настъпят промени в кръвната картина или да се проявят алергични реакции – сърбеж и обриви.

В по-редки случаи настъпват промени в качеството на съня, проява на халюцинации, задържане на урина. Има информация и за главоболие, световъртеж, пресъхване на устата и гадене, повръщане, аритмия и понижаване на кръвното налягане, обща слабост, хепатит, хемолитична анемия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТАЙЛОЛ ХОТ не се препоръчва при алергия към парацетамол или друга негова съставка.

Медикаментът не е подходящ при чернодробни и бъбречни заболявания, както и при диабет.

Този продукт не бива да се приема едновременно с медикаменти за лечение на депресия. Такива лекарства могат да се вземат най-малко две седмици след като е била проведена терапия с ТАЙЛОЛ ХОТ.

Лекарственият продукт се прилага при деца под 12 години само под лекарски контрол, или се препоръчва аналогичен медикамент за деца.

Допустима е терапия с този продукт при бременност и кърмене, но само под лекарски контрол.

Приемът на продукта може да причини сънливост и замайване, поради което шофирането следва да се избягва.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимание при паралелен прием с други медикаменти, тъй като е възможна по-честа проява на нежелани ефекти или действието на ТАЙЛОЛ ХОТ се променя (както и това на другите лекарства). Необходимо е повишено внимание или промяна в терапевтичния план при съчетаване с антикоагуланти, други продукти с парацетамол, лекарства за депресия, епилепсия. Специално внимание е необходимо и при пациенти, които са на терапия за хипертония.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 12 стандартни сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *