Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези супер съвети гарантирано помагат на хората с проблемно дишане!

Различни химически вещества и миризми в офисните помещения могат да провокират алергични или астматични пристъпи, особено в съвременните добре изолирани сгради. Освен това офис оборудването като копирни машини, компютри, факс апарати и принтери излъчва озон и други дразнещи вещества, които влошават астмата. И въпреки това проучване, проведено от Британската фондация по алергии, установило, че 94% от работещите в офиси нямали никаква представа, че оборудването наоколо излъчва озон.

Астмата е сред най-често срещаните професионални респираторни заболявания. Като възможност за работодателите, които законът задължава да докладват за случаите на професионалната астма, остават следните опции за предпазване – адаптиране на средата, осигуряване на защитно респираторно оборудване и

проблемно дишане
Помогнете си сами при алергия или астма

преместване на друго назначение на засегнатите в проблемните офиси.

Предлагаме ви някои стъпки, които могат да подобрят в здравословно отношение работното място.

Отнасяйте се към работното си място като към дома си

Идентифицирайте най-вероятните източници на алергени и дразнители и направете възможно най-много подобрения, които са съобразени и с вашия работодател.

Пазете чистота

Купчините хартия, книгите, оборудването и мострите могат да причинят два проблема. Първо – те привличат прах и алергени и пречат на чистачите да си свършат съвестно работата. Ако не можете да сте организирани и подредени заради работата си, го направете заради здравето си.

Обградете се със саксии

Живите растения в офиса абсорбират вредните химически вещества. Проучване, проведено от служители на НАСА и една американска организация на фирмите, занимаващи се с озеленяване, установило, че филодендронът, хлорофитумът и епипремнум ауреум са най-ефикасните растения за премахване на формалдехидните молекули, а цъфтящите растения като гербер и хризантема най-добре неутрализират бензена. Но се стремете да поливате цветята внимателно, да почиствате често листата от праха и насекомите и редовно да сменяте пръстта или компоста. Ако не го правите, самите растения са в състояние да генерират свои източници на алергени и плесени.

Изберете подходящото място

Помолете да ви настанят в тази част от офиса, където има твърда подова настилка и е близо до прозорец, който се отваря. Ако сте сериозно засегнати от астма или алергии, изискайте от лекаря си да ви осигури нужните документи за медицинското ви състояние, за да ги представите на работодателя.

Избягвайте да се храните на бюрото си

Неизмитите чаши от кафе, трохите по пода, останките от сандвичи пред вас – всичко това допринася за мръсотията, плесените и нездравословната среда. Обърнете надолу клавиатурата на компютъра и леко я разклатете. Ако оттам се посипят трохи, променете навиците си за похапване на работното място.

Говорете за проблема си

лула инхалатор
Оригиналната лула с хималайска сол помага при проблемно дишане

Не се притеснявайте да поговорите с шефа си, ако започнете непрекъснато да кихате в офиса. Според действащото законодателство работодателите са длъжни да вземат мерки, за да осигурят здравословна работна среда на служителите си. А ако определено вещество е идентифицирано като причинител на професионална астма, трябва да се предприемат действия персоналът да се защити от развитие на болестта.

 

Работете в подходящо помещение

Ако сте служител в универсален магазин например, направете всичко възможно да работите в тази част на магазина, в която няма парфюмерия и козметика, ароматизирани свещи или потпури. Подходящи за вас ще са отделите с електроуреди и домакински и кухненски аксесоари.

Ако работите в ресторант

В случай че имате астма или алергии, поне цигареният дим няма да ви създава проблеми, тъй като в Европейския съюз се вземат сериозни мерки против тютюнопушенето на обществени места. Но ако сте алергични към определени храни, ако само ги докоснете или вдишате аромата им, можете да провокирате алергична реакция. Затова ако се случи клиентите ви да си поръчат подобни ястия от менюто, помолете някой колега да ги обслужи, а вие поемете негова маса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *