Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разберем какво означават тези симптоми по тялото ни?

Тялото ни винаги сигнализира за това, което му се случва! Вижте какво да гледате и как да се лекувате при някои симптоми.

tialoto-simptomi
Тялото ни винаги сигнализира за това, което му се случва!

Гърбът

Какво да гледаме?

Бенките, стари или нови. Ако са изпъкнали, неравни и цветът им не е еднакъв, обърнете се към лекар. Ако са много на брой, правете си профилактичен преглед при дерматолог поне веднъж годишно, за да се наблюдават онези бенки, от които потенциално може да се развие рак на кожата.

Как да се лекуваме?

Бенките се отстраняват единствено по лекарска преценка и от лекар. Никога сами не се опитвайте да ги махнете!

Профилактика

Слънцето е главната причина за появата на рак на кожата. Затова лятото не се излагайте неразумно на лъчите му, използвайте слънцезащитни продукти с UVA и UVB филтри. Забравете за солариума!

Слабините

Какво да гледаме?

Зачервяванията в гънките на слабините или по половите органи, които сърбят или парят, често са симптоми за гъбички.

Как да се лекуваме?

Микозата се третира успешно с крем или спрей, които се прилагат върху гънките или половите органи. Ако ви е останало лекарство, което сте използвали по-рано, по-добре го оставете в шкафа и идете на лекар, който да ви прегледа и да ви предпише адекватен медикамент. Не се самолекувай- те в никакъв случай! Може да се окаже опасно.

Профилактика

Гъбичките „обичат“ топли и влажни места, като слабините например. Най-често се развиват през лятото или при хора, които носят бельо от синтетични материи. Носете широки дрехи и се подсушавайте с чиста кърпа. Заложете на бельото и дрехите от естествени материи.

Стъпалата

Какво да гледаме?

Коричките или втвърдяванията, роговите удебелявания на епидермиса (простичко казано мазолите) могат да са болезнени.

Как да се лекуваме?

Пемзата е ефикасно средство срещу корички и втвърдявания. Ако обаче продължават да са болезнени, потърсете лекар. Лечението, предписано от него, може да включва кремове и медикаментозни препарати. Добре е веднъж месечно да ходите на медицински педикюр.

Профилактика

Носете по-удобни обувки и ги сменяйте редовно. Срещу образувания, причинени от вирус (като кокошия трън например), когато се къпете в обществени басейни, носете гумени обувки за басейн.

Пръстите и ноктите на краката

Какво да гледаме?

Кафявите или жълтеникави петна, белите или черни точици, чупещите се нокти, кожичките, които болят – всичко това е знак за гъбична инфекция.

Как да се лекуваме?

Раничка между пръстите, която не заздравява, също е знак за микоза. Намазването с крем или пудра е добро решение. Пръскайте с антибактериален спрей вътрешността на обувките си. Ако нокътят е засегнат, лечението ще отнеме повече време и ще се наложни употребата на специален гел или капсули.

Профилактика

Променете навиците си, за да избегнете повторната поява на проблема: подсушавайте добре пръстите си, носете сандали, а не пантофи, когато сте вкъщи.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *