Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВИРУ-МЕРЦ ГЕЛ / VIRU-MERZ GEL

Съдържа тромантадин хидрохлорид, хидроксиетилцелулоза, сорбитол 70%, лактоза, метил-4- хидроксибензоат, сорбинова киселина, вода

Предназначение

виру-мерц
Приложен навреме, гелът ВИРУ-МЕРЦ може да предотврати появата на херпес

ВИРУ-МЕРЦ е гел, предназначен за лечение на херпес симплекс. Препоръчва се да бъде използван при първите симптоми на вирусната инфекция – при усещане на напрежение, боцкане по кожата, мравучкане, подуване – преди да се появят мехурчета. Прилагането на ВИРУ-МЕРЦ навреме блокира размножаването на вирусите и ограничава пораженията по кожата и полулигавиците.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение. Проблемните места се намазват с гела 3-5 пъти дневно, а при необходимост и повече, консултирано с дерматолог. Ако в продължение на два дни терапията с този продукт не покаже положителен ефект, прилагането му следва да се прекрати.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ВИРУ-МЕРЦ гел може да предизвика алергична реакция с усложняване на кожния проблем. Съобщавано е за усилване на болката и сърбежа, зачервяването и отокът са по-интензивни, в местата на третиране се образуват възелчета. Спорно е твърдението, че гелът може да предизвика контактен дерматит. На практика е възможно да няма алергична реакция с изяви на дерматит, а вторична бактериална инфекция след замърсяване на херпесното огнище.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИРУ-МЕРЦ гел не бива да се прилага, ако е известна алергия към основния или някой от допълнителните компоненти.

Гелът не се използва, ако херпес симплекс вече се е развил, т.е. появили са се характерните мехурчета. Това категорично е в сила за случаите, когато мехурчетата са разранени.

Да не се използва, ако е известна свръхчувствителност към парабени.

При бурна алергична реакция може да помогне крем или мехлем с кортикостероидна съставка.

Препоръчва се въздържане от употреба при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани лекарствени взаимодействия, които вредят на пациента.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5.50 лв за тубичка от 2 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *